Groepszanglessen

 

" Het was een van de beste ideeën van het afgelopen jaar om eens bij jullie aan de Emmakade te komen kijken. Heerlijk dat zingen, en wat een ontspannen sfeer!"


Zingen in een groep

Sinds 2007 geeft Natascha Morsink iedere dinsdagavond groepszanglessen in het prachtige herenhuis/huistheater op de Koningin Emmakade 139. Er zijn twee gelijkwaardige groepen van 8-12 amateur zangers/zangeressen.

De groepszanglessen zijn zanglessen waarin in groepsverband gewerkt wordt aan klank, beter leren horen, houding, adem, resonantie, tekst en presentatie (hoe komt het over?). De één- of meerstemmige stukken worden samen tijdens de lessen ingestudeerd. Het repertoire is heel gevarieerd: klassiek, musical, canons, meerstemmige ensemble- of koorstukken, opera, swingende liedjes, wereldmuziek. De onderlinge niveau’s kunnen en mogen (graag zelfs) verschillend zijn. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid om iets solo te zingen, of een duet te doen. In juli en augustus zijn er geen lessen. Voor wie niet twee maanden zonder de lessen kan bestaat de mogelijk om in te schrijven voor groepslessen op de daarvoor vastgestelde dinsdagen! Groepsleszangers krijgen korting op privélessen.

Presentatie

Twee keer per jaar, vlak voor de zomervakantie en voor kerst, wordt er een Groepsles Presentatie georganiseerd waarin de zangers kunnen laten horen aan vrienden, familie en bekenden waar aan gewerkt is in de afgelopen periode. Er is ook ruimte voor eigen bijdrages van de zangers buiten de lessen om. Bij de presentaties is een (professionele) pianist aanwezig die de zangers op de vleugel begeleidt.

Voor wie

De lessen zijn open voor iedereen die graag wil zingen, en die het leuk vindt om dit samen met anderen te doen. Voor wie zijn of haar eigen stem wil ontdekken, wil leren horen, en wil (leren) genieten van het eigen geluid en van dat van anderen! Ieder kan zich op zijn of haar eigen niveau ontwikkelen: ieder kan iets van een ander leren! Als het je wat lijkt kun je vrijblijvend een proefles nemen om te kijken of het iets voor je is. Instromen kan doorlopend (als er plek is), van begin september tot eind juni.

Lestijden

Dinsdag van 19.00 – 20.00
Dinsdag van 20.10 – 21.10 uur

Info en aanmelden

Voor meer info of een gratis proefles klik hier