Stem- en Koorvorming


Natascha Morsink geeft Stem- en Koorvorming voor koren en ensembles om te werken aan zangtechniek, een mooie koorklank, het leren luisteren naar elkaar en het beter en vooral makkelijker leren zingen. In de Stem/koorvorming kunnen oefeningen worden gedaan en kan gewerkt worden aan eigen repertoire om de geoefende technieken toe te passen in de praktijk. Indien gewenst kan ook door middel van oefeningen uit de Lichtenberg methode aan het zingen gewerkt worden.

De Stem-Koorvorming is er voor koren en ensembles op alle niveaus. Ook is het mogelijk om te werken met  solistisch bezette ensembles, duo’s, trio’s kwartetten, kwintetten, etcetera.

De stem/koorvorming kan plaatsvinden op de vaste repetitie locatie, of (in overleg) op de Koningin Emmakade 139.

De stem/koorvorming kan bestaan uit een dagdeel, een dag, een weekend of een aantal wekelijkse lessen, afhankelijk van de wensen van het koor/ het ensemble. Er kan gewerkt worden aan specifieke aandachtpunten zoals adem, houding, uitspraak/articulatie,  klankvorming, klankmenging, resonantie, dynamiek, samenklank, balans, leren horen, stijl, etcetera. Dit kan aan de hand van oefeningen, maar ook aan de hand van het repertoire van het koor/het ensemble.

Natascha gaf als docent stem/koorvorming van 2011-2013 les aan studenten van de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht, en gaf stem/koorvorming aan o.a. de Lutherse Cantorij in Den Haag (olv Aart Bergwerf) , het koor van de Antonius Abtkerk De Haag (olv Patrick Hopper) en Vocaal Vrouwenensemble CanTantes. Ook valt ze regelmatig in als docent individuele stemvorming bij het Haags Matrozen Koor (o.l.v. Wouter Verhagen). Wekelijks geeft zij groepszanglessen op de Koningin Emmakade. Zie Groepszanglessen.

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie of een aanvraag: klik hier